Vi rækker naturen og menneskerne en hjælpende hånd – kaffeprojektet LEAF

Et vigtigt led i forbedringen af levevilkårene for såvel naturen og menneskerne i Uganda, er at der tages hånd omkring de individuelle behov som de enkelte parter bidrager med. Vi ønsker ikke blot at filosofere omkring denne tanke, men derudover også at handle.

Derfor er ”Den Bæredygtige Bønne” partner i kaffeprojektet

LEAF: Launching Ecological Agroforestry.

Projektet hjælper bønderne i området omkring den enestående bevaringsværdige Bwindi Forest National Park, til at plante træer og blive økologisk certificerede.

Igennem organisationen NOGAMU (National OrGAnic Movement of Uganda) og i samarbejde med UCDA (Uganda Coffee Development Authority), vejledes, trænes og certificeres de i alt 230 bønder som deltager i projektet i dyrkning og håndtering af økologisk kvalitetskaffe.

Den Bæredygtige Bønnes rolle i projektet er, at få afsat kaffen i Danmark, således at endnu flere kaffe-elskere har mulighed for at opleve hvordan økologisk kvalitetskaffe kan smage og sikre naturen og bønderne en bæredygtig fremtid!

LEAF-projektet har behov for flere økonomiske ressourcer til bl.a. opstart af flere skovbrug samt bygning af tørreanlæg til de vaskede kaffebønner. Desuden gør det smukke, men uvejsomme terræn det svært at komme til og fra plantagerne, hvilket medfører at lokalbefolkningen har behov for en vej der gør det lettere at kunne foretage transporten ud af området.

Har du lyst til at støtte op om projektet LEAF, kontakt da

Den Bæredygtige Bønne under fanen “Kontakt”