Hvordan opnår vores vanilje sin høje kvalitet og gode smag?

Smagen af vanilje

Småbønderne som dyrker vores vanilje, er uddannet i kvalitetsstyring af deres vaniljeproduktion. I denne sammenhæng gælder dette både bøndernes landbrugsmetoder og respekten for den lokale natur. Vaniljen dyrkes i høj grad ved hjælp af en skovbrugsmetode, der fremmer biodiversiteten i lokalområdet.

Vanilje på træ
Vaniljeplanten

Vi sørger altid for, at vaniljen høstes på det helt rigtige tidspunkt på sæsonen. Dette sikrer, at vaniljestængerne er modne, samtidigt med at de opnår den bedst mulige duft og smag.

Denne proces er både særdeles tids- og arbejdskrævende.

Pollinering af vanilje
Blomstrer i Uganda

Vi sikrer os altid at bruge den tid det kræver, at forarbejde og hærde vaniljen korrekt. Dette er en kompliceret proces hvor den høstede vaniljestang først skal koges. Derefter finder hærdningsprocessen sted, hvor vaniljestængerne fermenteres og tørres over en periode på hele 3 måneder. Under hærdningsprocessen flyttes vaniljestængerne fra tørring i solen til fermentering på tæpper.

Find mere information omkring vaniljeprojektet på: