Samarbejde og support

Samarbejde og support

Gennemsigtighed er en af vores nøgleværdier. Vores partnerskaber er altid baseret på fuld ansvarlighed og tillid. Som kunde hos Den Bæredygtige Bønne, har du derfor altid indsigt i og overblik over, hvordan din vanilje er blevet dyrket og hvem der har dyrket den. Tillid er derfor nøglen i denne sammenhæng.

At vide, hvem der producerer vaniljen, er i særdeleshed vigtigt i vaniljesektoren. Dette skyldes, at branchen ofte præges af negative sociale forhold såsom børnearbejde, tyveri og korruption.

Vanilje på træ
Transparens og tillid

Hos Den Bæredygtige Bønne er det vigtigt at kunne tilbyde en god pris overfor kunderne. Det er det dog endnu mere vigtigt, at virksomheden betaler landmændene en fair pris for deres vanilje.

Priskonceptet for den såkaldte farm-gate vanilje, er baseret på Fairtrades grundlæggende referencepriser for leveindkomst.

Dette betyder, at Den Bæredygtige Bønne forpligter sig igennem Social Vanilla til at betale en minimumspris som sikrer, at en fuldtids-bonde har råd til at opretholde en gennemsnitlig levestandard ud fra salget af den vanilje, som han/hun har dyrket på sit landbrug.

Pollinering af vanilje
En levende pris

Vi sikrer os altid at bruge den tid det kræver, at forarbejde og hærde vaniljen korrekt. Dette er en kompliceret proces hvor den høstede vaniljestang først skal koges. Derefter finder hærdningsprocessen sted, hvor vaniljestængerne fermenteres og tørres over en periode på hele 4 måneder. Under hærdningsprocessen flyttes vaniljestængerne fra tørring i solen til fermentering på tæpper.

Find mere information omkring vaniljeprojektet på: